Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/5457

Можете відсканувати цей QR-код телефоном( програмою "Сканер QR-кодів" ) для збереження.

Title: Підвищення зносостійкості та довговічності підшипників кочення іонним азотуванням
Other Titles: Advance of wear resistance and durability of rolling bearings after ion nitriding
Authors: Каплун, П.В.
Kaplun, P.V.
Keywords: підшипник кочення;кулька;іонне азотування;зношування;довговічність;rolling bearings;ion nitriding;resistance and durability of the bearings
Issue Date: 2016
Publisher: Хмельницький національний університет
Citation: Каплун, П.В. Підвищення зносостійкості та довговічності підшипників кочення іонним азотуванням [Текст] / П. В. Каплун // Проблеми трибології. – 2016. – №2. – С. 15-20.
Abstract: В статі наведені результати експериментальних досліджень зносостійкості та довговічності кулькових підшипників кочення з сталі ШХ15 в мастилі при навантаженнях на кульку 150 Н після іонного азотування в безводневих середовищах за різними технологічними режимами. На основі планування експериментів одержано математична залежність впливу технологічних параметрів процесу азотування на зношування і довговічність підшипників кочення. Визначено оптимальний режим азотування за критерієм максимальної зносостійкості і довговічності підшипників.
The experimental results of wear resistance and durability of the bearings in oil after the ion nitriding in different modes. The bearings are made of steel ShKh15 brand. Stress on bearing ball was equal to 150 N. The equations depending on the wear resistance and durability of the bearings on the technological parameters of ion nitriding process. Detected the optimal technology mode.
URI: http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/5457
UDC: 621.726
metadata.dc.type: Стаття
Appears in Collections:Problems of Tribology = Проблеми трибології - 2016 рік

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
15-20.pdf1,34 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.