Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/4037

Можете відсканувати цей QR-код телефоном( програмою "Сканер QR-кодів" ) для збереження.

Title: Ідентифікація небезпек, загроз та ризиків діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу
Other Titles: Identification of danger, menace and risks Of hotel and catering business
Authors: Гавловська, Н.І.
Рудніченко, Є.М.
Gavlovska, N.I.
Rudnichenko, E.M.
Keywords: готельно-ресторанний бізнес;небезпека;загроза;ризик;економічна безпека;hotel and catering business;danger;menace;risk;economic security
Issue Date: 2014
Publisher: Хмельницький національний університет
Citation: Гавловська, Н.І. Ідентифікація небезпек, загроз та ризиків діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу [Текст] / Н. І. Гавловська, Є. М. Рудніченко // Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. – 2014. – № 6, т. 1. – С. 18-23.
Abstract: У статті охарактеризовано особливе значення підприємств сфери послуг для національної економіки, проаналізовано підходи до трактування базових понять ризикології, визначено роль та значення ідентифікації небезпек, загроз та ризиків у процесі формування системи економічної безпеки підприємств готельно-ресторанного бізнесу. Наведено основні підходи до класифікації ризиків у готельно-ресторанному бізнесі. Запропоновано авторський підхід до розмежування тріади понять «небезпека – загроза – ризик» у сфері готельно-ресторанного бізнесу. Конкретизовано небезпеки на макро-, мезо- та мікрорівні, а також наведено перелік основних загроз діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу за сферами виникнення. Наведено основні види ризиків за результатами реалізації відповідних управлінських рішень.
In the article the particular significance of services companies for national economics is defined, approaches to treatments of riskology basic concepts are analyzed, the role and significance of identification of danger, menace and risks during the formation of enterprise economic security system of hotel and catering business are defined. The main approaches to classification of risks in hotel and catering business are provided. Authors approach to differentiation of concepts triad “dangermenace- risk” in hotel and catering business is offered. The danger on macro-, mezo- and micro-level is specificity and list of main menaces of hotel and catering business according to areas of origin are provided. The main types of risks according to the results of implementation of relevant management decision are provided.
URI: http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/4037
UDC: 338.24
metadata.dc.type: Стаття
Appears in Collections:Вісник ХНУ. Економічні науки - 2014 рік

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vchnu_ekon_2014_6(1)__5.pdf286,86 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.