Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/645

Можете відсканувати цей QR-код телефоном( програмою "Сканер QR-кодів" ) для збереження.

Title: Тиксотропне відновлення структури гелів шліхтувальних складів на основі крохмалю та полівінілового спирта
Authors: Ткачук, Г.С.
Keywords: шліхта для бавовняних основ;реологічні властивості;тиксотропне відновлення
Issue Date: 2010
Publisher: Хмельницький національний університет
Citation: Ткачук, Г .С. Тиксотропне відновлення структури гелів шліхтувальних складів на основі крохмалю та полівінілового спирта [Текст] / Г. С. Ткачук // Вісник Хмельницького національного університету. Технічні науки. – 2010. – № 3. – С. 139-144.
Abstract: Велике значення для технологічного процесу шліхтування та подальшого процесу ткацтва має здатність до тиксотропних перетворень шліхтувальних полімерних систем. Випробування показали, що введення до крохмальної шліхти додатків спеціального призначення на основі сполук алюмінію збільшує ступінь тиксотропного відновлення структури гелів шліхтувальних складів, що сприяє формуванню оптимального приклею на нитці основи та ефективному проведенню процесу шліхтування на високих швидкостях.
A large value for the technological process of sizing and subsequent process of weaving has a capacity for thixotropic transformations of the polymeric systems of size. Tests rotined that adding to the starched size of additions of the special setting on the basis of connections of aluminium increases degree of thixotropic renewal of structure of gaels of compositions of size, that is instrumental in forming optimal bonding on on the filament of warps and for the effective leadthrough of sizing process on high-rate.
URI: http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/645
UDC: 667.862.088.8
Content type: Стаття
Appears in Collections:Вісник ХНУ. Технічні науки - 2010 рік

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
3_15.pdf243,93 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.